pondělí 18. března 2013

Mezi námi děvčaty...

Známe to snad každá, jednou za "měsíc" máme náladu pod psa a  vysokou žravost všeho sladkého či slaného na střídačku. O spotřebě X balení kapesníčků i při těch nejpřihlouplejších "romantických" filmech  nemluvě.
K těmto psychickým stavům se u mně ještě přidává bolest zad v bederní oblasti a v podbřišku. Někdy je to bolest dosti úporná a člověk si lupne růžovou pilulku. Ta sice zabere na bolest v podbřišku, ale na moje záda moc nepůsobí. 
Jednou jsem si takhle zašla do lékárny, svěřila se a dobrá víla paní lékárnice mi poradila masáž hřejivým gelem v oblasti bolavých zad. Neváhala jsem a  hnedle si pořídila menší balení Koňské masti od Herbamedicus - 160,- Kč za 250 ml. Můj hodný přítel mi záda namazal, já seděla a čekala jak to bude působit, ale ono nic. Po pětiminutovém čekání jsem si naštvaně lehla na postel a ejhle...mast začala záda zahřívat. Po necelých deseti minutách se bolest začala pomalu vytrácet. To byla úleva.



Co o masti píše výrobce:


Jedná se o unikátní balzám vyrobený z 25 bylin. Koňská mast® je vyrobena podle tradiční švýcarské receptury. Její součástí je také plod a květ kaštanu koňského, který je osvědčeným prostředkem v boji proti křečovým žilám.
Koňská mast® kombinuje uvolňující účinky silic s příznivým působením extraktů z bylin. Vyvážený obsah aktivních látek zaručuje široký a silný účinek. Hřejivá verze Koňské masti® působí jako účinný preventivní prostředek pro zahřátí pohybového aparátu. Hodí se pro všechny věkové kategorie.





  • Napomáhá při potížích s klouby, svaly a páteří
  • Ulevuje při revmatických stavech
  • Přináší pomoc při ischiatických potížích





Jak bojujete s bolestmi vy?

8 komentářů:

  1. Těchto mastí má doma taťka nespočet a moc si je vychvaluje. Já mám naštěstí ženské dny docela v pohodě, i když při prvních po porodu jsem myslela, že se zblázním :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, když to srovnám se stavy v 16ti je to taky procházka růžovou zahradou, hodně mi pomohla antikoncepce...

      Vymazat
    2. Já jí měla vždycky v pohodě, ale pamatuju si, že jsem na základce měla spolužačku, která vždycky zůstávala doma, jaké měla potíže. No určitě není co závidět...

      Vymazat
  2. konská masť mne vôbec nepomáha. ešte to je aj hnudná pocit tej pálivej :/

    OdpovědětVymazat
  3. Koňská mast je fajn, ale mě bohužel v onom období bolí celý člověk, na to mi namazání nepomůže. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Díky za tip na další možnost jak si pomoci. Já je mám bohužel po mamce a první dva dny trpím, nejím a prospím. Horká sprcha a zahřívání bederní a kostrční části páteře mi pomáhá uvolňovat křeče v podbřišku, tak zkusím si koupit to tělové skořicové zahřívací mléko ve zdravé výživě, které jsem v úterý okukovala. Oceňuji, že si s tímto tématem šla otevřeně na trh. Mám pocit, že i v dnešní době je téma menstruace bráno jako tabu a mnoho žen raději tiše a anonymně trpí.

    OdpovědětVymazat